„Naši“ na celoštátnej postupovej divadelnej súťažnej prehliadke EXIT 2010

15.06.2010 Levoča

V dňoch 18. – 20. júna 2010 sa v Levoči uskutoční celoštátna postupová divadelná súťažná prehliadka EXIT 2010
Jej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum v Bratislave, odborným garantom Národné osvetové centrum – kabinet amatérskej umeleckej tvorby a realizátorom a organizačným garantom je Mestské kultúrne stredisko mesta Levoča.
EXIT 2010 je súťažou divadla mladých, ktorá je koncipovaná ako súťažná prehliadka amatérskych divadelných súborov dospelých, ktoré svoje inscenácie adresujú dospelému publiku. Prehliadka dáva priestor na stretávanie sa mladých ľudí z celého Slovenska /vekový priemer hercov je od 16 – 26 rokov/, na prezentáciu, vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu mládežníckych amatérskych divadelných súborov.
Na tohtoročnej prehliadke sa v Mestskom divadle v Levoči súťažne predstaví osem divadelných súborov, a to DS Šťastlivec ZUŠ Poprad, Divadlo ZUŠ J. Cikkera Banská Bystrica, Divadlo mladých Pelikán Bánovce nad Bebravou, DS Zasesmelendve Nitra, Divadlo Na počkanie Tlmače, Divadlo U Zuzy múzy Nitra.
Prešovský kraj budú reprezentovať okrem divadla z Popradu aj dva divadelné súbory z Prešovského okresu. V prvý deň prehliadky sa predstaví DS MAM ZUŠ Moyzesa Prešov s hrou „ĽÚBI NEĽÚBI“, v réžii PaedDr. Márie Kuderjavej. Druhý deň prehliadky otvorí DS ETUDY Kendice s hrou „SLOVAK PRESS“.
Obom tímom prajeme veľa úspechov.

PhDr. Dagmar Rusnáková, metodička ŠOS
 

Vyberte región